Objavljeno: 05. 11. 2023 - 8:50
“CUPIDs SPOON 2023” - za društvo jednakosti!
“CUPIDs SPOON 2023” - za društvo jednakosti!

Izuzetna čast, bila nam je sudjelovati na finalu velikog internacionalnog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom "Amorova žlica 2023." Ovo izuzetno važno natjecanje organizira Udruga najosjetljivijih u osposobljavanju UNUO vođeni njihovim neumornim predsjednikom Vedran Habel!

Iako smo prijašnjih godina sudjelovali kao natjecatelji i svake godine bili u polufinalu a prošle u finalu i osvojenim 4. mjestom, ovaj put smo bili počasni gosti i dobili priliku predstaviti javnosti, gostima, sudionicima i natjecateljima iz mnogih europskih zemalja našu udrugu, predstaviti naš rad, naše članove, našu misiju i viziju, a uz to ostvariti i po koju važnu donaciju za naš rad. Moramo se pohvaliti da smo bili odlično prihvaćeni, da smo izazvali interes te da su naši radovi otputovali u Portugal, Austriju, Rumunjsku, Ukrajinu, Austriju a veliko hvala i našim dragim prijateljima iz Istre, iz poduzeća Inpromo i simpatičnom Danielu Zahtila, jednom od pobjednika Amorove žlice, na podršci, donaciji i ugodnom druženju! Ugodno smo se družili i sa dragim prijateljima iz udruge "Srce" iz Zeline, Udrugom osoba s invaliditetom sisačko-moslavačke županije i Udrugom PUŽ iz Livna, a naši simpatični Ilijana Mišić i Ivica Manjkas, također su osvojili mnoge simpatije!

Ove godine, priredba je imala i nove sadržaje u vidu "street food festivala" pa smo probali razne delicije i koktele koju su pripremili studenti i natjecatelji iz drugih država. Sve je bilo odlično! Mjesto događanja skoro u centru zagrebačke Dubrave, a opet takva prekrasna priroda, jezero, zelenilo, šetnica, divlje patke, ma savršena lokacija!

Hvala Vedran Habel i cijeloj ekipi UNUO-a na pozivu i prilici da predstavimo našu udrugu, da prezentiramo sposobnosti i mogućnosti osoba s intelektualnim teškoćama, te da svi zajedno složno koračamo prema društvu jednakosti!

 
 
“CUPIDs SPOON 2023” - za društvo jednakosti!

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama korisnik je Institucionalne podrške u programskom području "Institucionalna podrška stabilizaciji ili razvoju udruga osoba s invaliditetom"

  Novosti - Sve