Objavljeno: 16. 04. 2024 - 3:04
“LUPINIZAM” -  humanitarna izložba Stephana Lupina

Gradski muzej Bjelovar u četvrtak, 18. travnja, otvara izložba „Lupinizam“ Stephana Lupina s početkom u 19 sati. Na otvorenju izložbe svirat će Zack Dust – country blues glazbenik.

Samu izložbu najavila je ravnateljica Gradskog muzeja, Marijana Dragičević.  

– Autor je u Gradskom muzeju Bjelovar izlagao prije 20-ak godina tako da je vrijeme da ga se Bjelovarčani ponovno malo prisjete. Izložba je retrospektivnog tipa tako da će se vidjeti i fotografije, skulpture i slike od, otprilike, 50-ak njegovih uradaka. Izložbu možete pogledati od 18. travnja u 19 sati pa sve do 25. svibnja – pojašnjava ravnateljica muzeja.  

Izložba je i humanitarnog karaktera te će se moći kupiti određeni radovi što je objasnio Mario Blaha, predsjednik udruge OSIT.

– Izuzetna nam je čast što smo dio ove izložbe i dio Lupinizma. Ova izložba ima i jedan humanitarni karakter. Tako je Lupino našoj udruzi, odnosno Gradskom muzeju donirao pet svojih radova koji će biti izloženi u muzejskom prostoru. Svi posjetitelji i oni koji su zainteresirani te tko želi imati jedan takav unikatan rad našeg poznatog autora Lupina moći će kupiti njegov rad. Sredstva će ići za Udrugu OSIT koja ćemo upotrijebiti za nabavku novog kombija. Prijedlog je dala ravnateljica muzeja, no kada smo stupili u kontakt s Lupinom na prvu smo kliknuli i dogodila se pozitivna energija. On je izuzetno zadovoljan i sretan te je podržao našu akciju i jedva ga čekamo upoznati i da on upozna nas i naše korisnike – poručuje Blaha.  

U organizaciji ove izložbe s humanitarnim karakterom sudjelovala je i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, zdravstvo, socijalnu skrb i opće poslove Grada Bjelovara, Jasna Grgić Škaurin.   

 
 
“LUPINIZAM” -  humanitarna izložba Stephana Lupina

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama korisnik je Institucionalne podrške u programskom području "Institucionalna podrška stabilizaciji ili razvoju udruga osoba s invaliditetom"

  Novosti - Sve