Objavljeno: 03. 12. 2023 - 7:42
Javna kampanja “Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku”
Javna kampanja “Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku”

"Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku"

SAMUEL ŠTAJCER i NENAD OREŠKOVIĆ

Danas ćemo započeti sa objavljivanje kratkih video filmova naših članova u raznim "radnim" izazovima, i na taj način želimo obilježiti i čestitati svima 03.prosinca, Međunarodni dan osoba s invaliditetom!

Cilj Javne kampanje je promovirati aktivnosti koje provode udruge u području cjeloživotnog obrazovanja i stjecanja novih vještina.

Predloženim programom naziva „Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku“ te kampanjom istog naziva, želimo skrenuti pažnju javnosti na ovu često marginaliziranu skupinu ljudi, na osobe s intelektualnim teškoćama. Njihov oblik invaliditeta, koji nije vidljiv na prvu i bez specifičnih vanjskih pokazatelja, najčešće ih diskriminira i u populaciji osoba s invaliditetom, te ih se stigmatizira i na toj osnovi. Uvriježeno je stajalište i mišljenje društvene zajednice i okoline da su osobe s intelektualnim teškoćama „lude“ i da nisu sposobne ni za što. Ne smatra ih se sposobnim za zapošljavanje, te im se na taj način narušavaju ljudska prava i pravo čovjeka na rad. Upravo ovim programom i planiranim programskim aktivnostima želimo široj javnosti pokazati i na taj način promovirati aktivnosti članova naše udruge u području cjeloživotnog usavršavanja, obrazovanja i stjecanja novih vještina. Pokazati ćemo da su osobe s intelektualnim teškoćama sposobno učiti i naučiti nove vještine te stečene vještine koristiti bez ikakvih problema!

Ciljane skupine ovog našeg zajedničkog projekta su odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, a koje žive u krugu svojih obitelji.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske dodijelio je financijsku podršku u iznosu od po 3.980,00 EUR a Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) u suradnji s agencijama za odnose s javnošću stručnu komunikacijsku podršku savjetnika mentora za odnose s javnošću! Voditelj projekta; Blaha Mario, prof.

Hvala Božana i Darko Čani na razumijevanju, podršci i pruženoj prilici našim dečkima, da u njihovom kafiću pokažu što znaju!

Video pogledajte na poveznici ispod!

https://vimeo.com/889089064/9d8434b007?share=copy

Javna kampanja “Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku”

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama korisnik je Institucionalne podrške u programskom području "Institucionalna podrška stabilizaciji ili razvoju udruga osoba s invaliditetom"

  Novosti - Sve