Objavljeno: 13. 11. 2023 - 7:15
Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga
Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga

Naziv javne kampanje;„ Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku“

Javni poziv;„Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga

Naziv prijavitelja:"Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar"

Cilj Javnog poziva;Promovirati aktivnosti koje provode udruge u području cjeloživotnog obrazovanja i stjecanja novih vještina.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske dodijelio je Udruzi OSIT Bjelovar financijsku podršku u iznosu od po 3.980,00 EUR a Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) u suradnji s agencijama za odnose s javnošću stručnu komunikacijsku podršku savjetnika mentora za odnose s javnošću u osmišljavanju i provedbi medijskih i komunikacijskih planova za promociju društveno korisnih aktivnosti koje provode udruge s ciljem razvoja cjeloživotnog obrazovanja, dodatnog usavršavanja i stjecanja novih vještina.

Programom naziva „Ne tražimo sažaljenje, tražimo priliku“ te kampanjom istog naziva, želimo skrenuti pažnju javnosti na ovu često marginaliziranu skupinu ljudi, na osobe s intelektualnim teškoćama.

Kroz kratke video i radijske spotove prikazati osobe s IT u pravom svijetlu, sve njihove mogućnosti, sposobnosti i znanja, te javno prezentirati vođeni načelom „Ne o nama, bez nas“

Utjecaj projekta na ciljanu skupinu i krajnje korisnike u dugoročnom razdoblju imati će nemjerljivo pozitivan utjecaj. Ali ne samo na njih, već i na cijelu društvenu zajednicu.

Ciljane skupine ovog našeg zajedničkog projekta su odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, a koje žive u krugu svojih obitelji.

Predviđeno trajanje kampanje je od .01.07.- 31.12.2023.

Voditelj projekta; Blaha Mario, prof.

Danas je održan I. Okrugli stol navedenog projekta s ciljem upoznavanja javnosti o tijeku, sadržajima, trenutnim postignućima te planovima i projektnim aktivnostima do završetka projekta. Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Gradskog društva Crvenog križa grada Bjelovara, Udruge invalida grada Bjelovara, Kasačkog kluba Bjelovar, Gradske narodne knjižnice Petar Preradović Bjelovar, Marketing i PR agencije Colloco, te predsjednica udruge OSIT Bjelovar i članovi udruge OSIT Bjelovar, Sanja Bohaček i Marko Šepak! Veliko hvala našim prijateljima i suradnicima iz Gradskog društva CK grada Bjelovara na ustupljenom prostoru za održavanje ovog skupa!

Okrugli stol financiran je sredstvima iz javnog poziva „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga" od strane Vladinog ureda za udruge.

 
 
Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama korisnik je Institucionalne podrške u programskom području "Institucionalna podrška stabilizaciji ili razvoju udruga osoba s invaliditetom"

  Novosti - Sve