Objavljeno: 27. 06. 2024 - 8:48
Svi smo MI dio VAS!
Svi smo MI dio VAS!

"SVI SMO MI DIO VAS"

22.06.2024. mala ali vesela i motivirana ekipa Udruge OSIT Bjelovar sudjelovala je u 4. Međunarodnom susretu djece i odraslih osoba s invaliditetom u susjednoj Bosni u mjestu Gašnica!

Ovaj susret je po četvrti put na jednom mjestu okupio nekoliko stotina pa i tisuća osoba s invaliditetom ali i ono najvažnije njihovih obitelji i zaposlenika udruga. Cijeli ovaj projekt vizija je jednog čovjeka, Dragoslava Šinika iz Gradiške, koji je otac osobe s invaliditetom, i čija ogromna količina pozitivne energije i motivacija, može biti samo promjer svima nama! Urezale su nam se riječi domaćina Dragoslava, koji je rekao da je svjestan da on svom sinu nikada neće moći organizirati svatove, ali to nije razlog da mu svake godine ne organizira veliko međunarodno druženje sa njegovim prijateljima i svima slični njemu! Riječi su to koje te rastuže ali i razvesele i motiviraju u isto vrijeme!

Na susretu su sudjelovale udruge i osobe s invaliditetom iz velikog broja susjednih zemalja i raznih mjesta, ali nas su najviše razveselili naši prijatelji iz Udruge "Svitac" iz Knjaževca, draga i vesele ekipa koju smo imali čast ugostiti kod nas u Bjelovaru. Baš smo se razveselili i obradovali jedni drugima, i odmah smo nastavili dogovore o novim projektima ali i planovima našeg posjeta njima u njihov grad Knjaževac, kojeg nazivaju i mala Venecija!

Sve pohvale organizatoru i domaćinu koji nam je priredio razna iznenađenja. Od samog prijateljskog dočeka sa osvježenjem, osiguranim parkirnim mjestom u hladu, osvježavajućim i ohlađenim napitcima, velikim izborom friško pripremljene hrane, kolača, glazbenim programom, dolaskom helikoptera kraj kojeg smo se mogli slikati i ući u njega, "bajkerima" koji su na motorima cijelo vrijeme vozili sve koji su željeli,vožnje na qvadovima ....

Susreli smo jako puno divnih ljudi sa svojim iskustvima. Puno voditelja i predstavnika drugih udruga nam je prilazilo i željelo se upoznati s nama, te smo i s njima razmijenili naša iskustva i kontakte te dogovarali nove suradnje. Na kraju su nas "Svitci" pozvali na kratko zajedničko druženje, gdje su samo za nas pripremili specijalitet njihovog kraja pod nazivom "belmuž"! Što je to, istražite sami, ali možemo reći da je drugačije, da je ukusno, hranjivo i zdravo! Hvala Vam dragi prijatelji na ovom iznenađenju!

U kasnim popodnevnim satima vratili smo se doma punog srca, ispunjeni novim iskustvima, bogatiji za nove prijatelje i pokazali još jednom da se svakodnevni stručni trud i rad prepoznaje i vrednuje i van granica Lijepe naše. Uvjerili smo se i tako bi trebalo i biti, da invaliditet ne poznaje vjeru niti granice, i da samo svi složni možemo pokrenuti i napraviti pozitivne promjene i iskoračiti prema društvu jednakosti!

 
 
Svi smo MI dio VAS!

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u programskom području 

"Institucionalna podrška stabilizaciji ili razvoju udruga osoba s invaliditetom"

  Novosti - Sve